Manisa’da Çaşır Otu Hasadı Başladı

Demirci Dağlarında Çaşır Otu Hasadı Başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinin bin 200 rakımlı dağlarında doğal olarak yetişen çaşır otunun hasadı başladı. Nisan ayında bin 200 rakımlı zirvelerde bulunan ormanlarda yetişen çaşır otu, yöre sakinleri tarafından toplanarak 30 lira fiyatla satılmaktadır. Sindirim ve mide problemlerine iyi geldiği bilinen bu ot, yemeklerde de tercih ediliyor.

Turşusu da yapılan çaşır otunu toplamak için ulaşım araçlarının çıkamadığı dağlara yürüyerek giden Hoşçalar Mahallesi’nden Nurullah Yanar, sabahın erken saatlerinde doğal olarak yetişen çaşır otlarını toplamaktadır. Yanar, bin 200 rakımlı Gelin Uçtu Tepesi ve Başaalan mevkilerinden topladığı çaşır otlarını ilçeye getirerek sokak sokak dolaşarak satmaktadır. Demircili vatandaşlar, çaşır otlarına büyük ilgi göstererek satın almaktadır.

Çiftçi Nurullah Yanar yaptığı açıklamada, “Çaşır otları nisan ayının 10’unda çıkmaya başlar, mayıs ayının sonuna kadar devam eder. Doğal olarak yetiştiği için hiçbir gübre veya ilaç kullanılmamaktadır. Salatalarda, pilavda ve çeşitli yemeklerde tercih edilmektedir. Birçok kişi, turşu yapmak için de çaşır otunu tercih etmektedir. Mide ve sindirim problemleri olanlar, çiğ olarak tükettiklerinde şifa bulmaktadır. Toplanması oldukça zor olan bu otu her yıl nisan ve mayıs aylarında toplayarak para kazanıyorum” şeklinde konuştu. – MANİSA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.