Günlük adım sayısını artırmak, zararlı etkileri azaltabilir

Günlük Adım Sayısını Artırmak Zararlı Etkileri Azaltabilir!

Bir araştırmaya göre, her gün ortalama 11 saatten fazla hareketsiz kalan kişiler, ‘yüksek hareketsizlik süresi’ kategorisine girerken, daha az hareketsiz kalanlar ‘düşük hareketsizlik süresi’ olarak adlandırıldı. Çalışmaya, ilk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar dahil edilmediğinden, bulguların sadece genel olarak ilk iki yıl boyunca sağlıklı olan kişiler için geçerli olduğu belirtildi.

Çalışmanın sonuçlarına göre, uzmanlar aşırı hareketsiz yaşam tarzını dengelemek için günde 9 bin ila 10 bin adım atmaya başlamanın ideal olduğunu vurguladı. Ayrıca, günde yaklaşık 4 bin ila 4 bin 500 adım atılması durumunda sağlık faydalarının ortaya çıkmaya başladığı ortaya çıktı. Araştırma, atılan adımların kardiyovasküler hastalık riskini %21 ve erken ölüm riskini ise %39 oranında azalttığını gösterdi.

Çalışmanın lider yazarı Matthew Ahmadi, araştırmayla ilgili olarak, “Bu, uzun süre hareketsiz kalan kişiler için bir ‘kıl payı kurtuluş yolu’ değil. Ancak, her türlü hareketin önemli olduğunu ve insanların günlük adım sayılarını artırarak kaçınılmaz hareketsizlik zamanının sağlık üzerindeki negatif etkilerini telafi edebileceği önemli bir halk sağlığı mesajı veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Meta, zarar eden Reality Labs biriminde işten çıkarmalara gidiyor

Teknoloji devi Meta, sanal, artırılmış ve karma gerçeklik yatırımlarının kalbi olan Reality Labs biriminde yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı. Açıklamada, kaç çalışanın etkilendiği belirtilmese de, kesintilerin özellikle Oculus Studios ve …

Acer, RTX 50 serisi GPU’lara sahip yeni Nitro bilgisayarlarını tanıttı

Acer, oyun odaklı Nitro serisine yeni dizüstü ve masaüstü modeller ekledi. Nitro AI dizüstü bilgisayarlar ve Nitro 20 masaüstü bilgisayar, NVIDIA GeForce RTX 5060 GPU’ları ile birlikte gelirken, bazı modellerde AMD Ryzen AI 300 serisi işlemciler de yer alıyor.

Netflix, alt yazılar için yeni seçeneği tanıttı

Netflix, açıklamalı alt yazıya ihtiyaç duymayan ancak film ve dizileri alt yazı açık izlemeyi tercih edenlere yönelik, yalnızca konuşulan diyaloglar için alt yazıyı gösteren yeni bir seçeneğin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Alt yazıda yalnızca …

Aptallaşıyoruz! Nedeni de ortaya çıktı

Michigan Üniversitesi, bilişsel yeteneklerin gerilediğine dair çarpıcı bir araştırma yaptı. Gençler artık bilgi işleme gibi temel görevlerde giderek daha fazla zorlanıyor.

Hangi ülkeler depremle yaşamayı nasıl öğrendi?

Deprem riski altında olan kimi ülkeler geçmişte yaşadıkları acı tecrübelerin ardından köklü bir değişim sürecine girdi. Alınan önlemler, depremin felakete dönüşmesinin büyük ölçüde önüne geçiyor.

Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir