Bodrum’da Sahte Rezervasyon Alarmı

Bodrum’da Sahte Rezervasyonlar Yüzünden Turistler Mağdur Oluyor

Yerli ve yabancı turistler, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte rezervasyonlar nedeniyle mağdur duruma düşmeye başladı. Bodrum’un turizmci iş insanı Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayarak, vatandaşları uyardı.

Temmuz ayının ikinci haftasında Bodrum’da başlayan yoğunlukla birlikte, sahte rezervasyon kaynaklı dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. Bodrum’a tatil için gelen birçok turist, internet üzerinden yaptıkları otel ve villa rezervasyonlarının sahte olduğunu fark ederek mağdur duruma düşüyor. Bodrum’daki Azka Otel’in sahibi Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek, vatandaşları uyarıyor. Kaya, “10 bin TL’lik tatili 8 bine bulduğunu sananlar kandırılıyor. Otelin kapısına geldiklerinde rezervasyonları olmadığını öğreniyorlar. Sonra da ne yazık ki yapılacak pek bir şey kalmıyor” şeklinde konuştu.

Temmuz ayında genel doluluk oranlarının iyi olduğunu ancak özellikle dış mekan işletmelerinde düşüş yaşandığını belirten Kaya, bilgi kirliliğinin en büyük nedenlerinden birinin sosyal medya olduğunu dile getirdi.

Kaya, özellikle sosyal medya reklamlarıyla ‘çok ucuza tatil’ vaat eden kişi ve platformlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Ucuz ilanlara kanmayın, işletmeyi mutlaka arayın. İnsanlar sorgulamadan ödeme yapıyor. Sonra dolandırıldığını fark ediyor ama iş işten geçmiş oluyor. En azından işletmeyi arayıp ‘Sizinle çalışan bir firma mı?’ diye sormak bir telefon kadar kolay. Ama yapılmıyor” dedi.

Bazı tatilcilerin beş yıldızlı otellerle bütçe dostu seçenekleri karşılaştırdığını ifade eden Kaya, “Herkes en iyi yerde, en lüks otelde tatil yapmak istiyor ama fiyatlar buna göre değişiyor. Fiyat farkı; lokasyondan, giderlerden, personel kalitesinden kaynaklanıyor. Bunu göz ardı etmek yanlış kıyaslamalara yol açıyor” diye konuştu.

Sosyal medyada dolaşan olumsuz yorum ve videoların, turistlerin davranışlarını da etkilediğine dikkat çeken Kaya, “Yerli ve yabancı turistler artık otelden dışarı çıkmamayı tercih ediyor. Bu da bölge esnafını olumsuz etkiliyor. Aslında uçuş sayılarında ya da otel doluluklarında büyük bir düşüş yok, ama dış harcamalar azalıyor” şeklinde konuştu.

Bülent Kaya, sosyal medya üzerinden yapılan manipülatif paylaşımların takipçi ve izlenme uğruna insanların tatil planlarını bozduğunu belirterek, hem vatandaşların daha bilinçli hareket etmesi hem de sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı. – MUĞLA

Related Posts

Yatırımcıların yeni gözdesi Namibya’nın cazibesi artıyor

Namibya, son yıllarda sessiz ancak istikrarlı bir ekonomik dönüşüm süreci yaşıyor. Güney Afrika ile tarihsel olarak derin ticari bağlara sahip olan ülke, yeni petrol keşifleri ve uranyum madenciliğiyle ekonomide dikkat çekici bir toparlanma yakaladı …

Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 33 Tutuklama

Nazilli merkezli operasyonda 235 kişiyi dolandıran 38 şüpheliden 33’ü tutuklandı.

Karasu’da Kaçak Elektrik Denetimi

Karasu’da kaçak elektrik kullananların hatları kesildi, para cezası uygulandı.

Aile mahkemesi “Anayasa’ya aykırı” dedi, süresiz nafaka AYM’ye taşındı: Yüksek mahkeme inceleme kararı verdi

Aile mahkemesi “Anayasa’ya aykırı” dedi, süresiz nafaka AYM’ye taşındı: Yüksek mahkeme inceleme kararı verdi

Emtia piyasalarında son durum ne?

Emtia piyasalarında son durum ne?

Yapı Kredi kripto pazarına giriyor: 1.2 milyar liralık sermaye artırımıyla dijital varlık platformu kuruluyor

Koç Holding çatısı altındaki Yapı Kredi Bankası, kripto varlık alım-satım platformu kurmak için 1 milyar 185 milyon TL’lik sermaye artırımına gitti. Yeni girişim, Yapı Kredi Finansal Teknolojiler A.Ş. üzerinden hayata geçirilecek.