Hyundai Electric Türkiye, Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapacak

Hyundai Electric Türkiye Yerli Girişimcilere Yatırım Yapacak

Hyundai Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İshakoğlu, şirketin Türkiye’de yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanındaki çalışmalarını geliştirmeye odaklandığını belirtti. İshakoğlu, yeni teknolojiler geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak yerli girişimlere yatırım yapacaklarını açıkladı. Türk girişimcilerle iş birlikleri yaparak çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten İshakoğlu, Güney Kore’nin güçlü Ar-Ge altyapısını ve küresel projelerdeki deneyimini Türk girişimcilere aktarıp ortak çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama Çalışmaları Artacak

Hyundai Grubu’nun Türkiye’deki bölgesel iş ortağı olan Hyundai Electric Türkiye, kurumsal girişim sermayesi fonu oluşturarak ve yenilikçi girişimlerle iş birliklerini artırarak Türkiye’deki yenilenebilir enerji ve enerji depolama çalışmalarını destekleyecek. İshakoğlu, Hyundai Electric’in enerji sektöründe yoğun Ar-Ge çalışmaları yapan öncü bir şirket olduğunu belirterek geliştirdikleri güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve enerji depolama sistemleriyle çevreye duyarlı çözümler sunduklarını ve sürdürülebilir bir enerji altyapısı oluşturduklarını dile getirdi.

İshakoğlu, Türkiye’nin güneşlenme süresi bakımından avantajlı konumda olduğunu vurgulayarak çatı tipi güneş enerjisi panelleri ve enerji depolama sistemleriyle hanelere yönelik çözümler geliştireceklerini açıkladı. Ayrıca deniz üstü rüzgar enerjisi santralleri ve küçük modüler reaktörler gibi yenilikçi projelere de yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Türk Girişimcilerle Ortak Çözümler Üretilecek

İshakoğlu, Hyundai Electric Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine yönelik vizyonunu paylaşarak enerji sektöründe inovasyonun girişimcilerle mümkün olduğunu vurguladı. Türk girişimcilerle iş birlikleri yaparak çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten İshakoğlu, Güney Kore’nin güçlü Ar-Ge altyapısını ve küresel projelerdeki deneyimini Türk girişimcilere aktarıp ortak çözümler üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

İshakoğlu ayrıca, Güney Kore’nin Avrupa Birliği Horizon 2020 programına dahil olması ve TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı arasındaki işbirliği anlaşması sayesinde Türk girişimcilerin küresel projelerde daha aktif rol alabileceğini de belirtti.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir