Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı e-ihracat hedefini belirledi

Ticaret Bakanlığı, E-İhracat Desteklerinin Artışını Açıkladı

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihracatçıların yurt dışı müşterilerine doğrudan ulaşabilmelerini sağlayan “E-İhracat Destekleri Hakkında Karar” 2022’de yürürlüğe girdi.

2022 yılında Türkiye’nin e-ihracatı genel ihracat içinde %0,90 paya sahipken, bu rakamın 2023’te 5 milyar dolarla %2,12’ye, 2024’te de 6,4 milyar dolara %2,6’ya yükseldiği belirtildi. Bakanlık, 2025 yılında e-ihracat hacmini 8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

E-İhracat İçin Sağlanan Destekler

Bakanlık, ihracatçıların e-ihracattaki payını artırmak için destek paketleriyle çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 207 şirket, 2 pazar yeri, 6 perakende e-ticaret sitesi ve 9 e-ihracat konsorsiyumuna toplamda 320 milyon lira destek sağlandı.

Ayrıca, Bakanlık, sektör paydaşlarıyla iş birliği yaparak e-ihracat süreçlerini kolaylaştırıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler ve diğer hedef pazarlar için destek imkanları sunuldu. Firmaların küresel pazarlara erişimini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli adımlar atılıyor.

Küresel E-İhracat Zirvesi ve Gelecek Planları

Bu yıl düzenlenecek olan Küresel E-İhracat Zirvesi, firmaların uluslararası pazarlarda varlık göstermesine katkı sağlayacak. Ayrıca, Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Japonya gibi ülkelerle e-ihracat heyetleri düzenlenerek iş birlikleri güçlendirilecek.

Bakanlık, Türkiye’nin e-ihracat alanındaki küresel rolünü güçlendirmek için çalışmalarını sürdürecek ve hedeflenen %10’luk e-ihracat payına doğru kararlı adımlarla ilerleyecektir.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir