EKK’dan TROY kart açıklaması: Atılacak adımlara ilişkin yol haritası üyelerle paylaşılmıştır

TROY Kartı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hakkında Açıklamalar Yapıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak bilinen TROY kartının finansal altyapısının güçlendirilmesi için atılan adımlar değerlendirildi. Aynı zamanda TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan adımlar Kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen EKK toplantısında, geçen yıl elde edilen önemli kazanımların kararlı bir şekilde ve koordineli olarak hayata geçirilen ekonomi programı sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Gelecek yıllarda da enflasyonla mücadele ve diğer kazanımların ileriye taşınması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Buna ek olarak, bölgesel kalkınmaya verilen önem, bölgelerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak belirlenen politika adımlarıyla destekleneceği ifade edildi. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında ise tüm illerin kaynaklarının harekete geçirilmesi için program ve projelerin hayata geçirileceği açıklandı.

Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısında, tarım sektöründe verimliliği artırma ve gıda arz güvenliğini sağlama gibi stratejik hedeflere odaklanılarak, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sosyal refahın geniş kitlelere yayılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Ekonomimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan yapısal reformların hızlandırılması ve finansal altyapımızın güçlendirilmesi için atılan adımların gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olan TROY kartına ilişkin daha da genişletici adımların atılacağı vurgulandı.

EKK toplantılarında enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir kapsayıcı büyüme vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların yakından takip edileceği ve Türkiye’nin geleceğine yönelik yapısal reformlar konusunda iş birliği ve koordinasyonun devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir